
Nasz polski super food w wersji dla mięsożerców 😊
W wykonaniu łatwe i doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem.
200 g sera feta
250 g boczku wędzonego lub kiełbasy śląskiej
2 duże cebule
3-4 cm parmezanu
100 ml śmietany 30%
sól, pieprz, odrobina czosnku granulowanego
olej lub smalec
Boczek lub kiełbasę pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na łyżce oleju lub smalcu. Dodać cebulę pokrojoną w półpiórka i udusić ją do zeszklenia. Przestudzić lekko.
Dodać wędlinę z cebulą do kaszy, dodać fetę pokruszoną i starty na tarce parmezan. Doprawić czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli.
Wyłożyć całość do formy nasmarowanej smalcem, polać śmietaną i zapiec 30 minut w
temperaturze 170 stopni, bez termoobiegu.
Smacznego 😋
W wykonaniu łatwe i doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem.
Składniki:
3 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej200 g sera feta
250 g boczku wędzonego lub kiełbasy śląskiej
2 duże cebule
3-4 cm parmezanu
100 ml śmietany 30%
sól, pieprz, odrobina czosnku granulowanego
olej lub smalec
Boczek lub kiełbasę pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na łyżce oleju lub smalcu. Dodać cebulę pokrojoną w półpiórka i udusić ją do zeszklenia. Przestudzić lekko.
Dodać wędlinę z cebulą do kaszy, dodać fetę pokruszoną i starty na tarce parmezan. Doprawić czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli.
temperaturze 170 stopni, bez termoobiegu.
Smacznego 😋
Jakie to musi być przepyszne muszę zrobić ♥️
OdpowiedzUsuńNam smakowało, polecam 👍
Usuń