Takie buraczki to bardzo szybki sposób na warzywny dodatek do obiadu. Idealny szczególnie do mięsa z sosem, o słodko-kwaśnym smaku.
sól, cukier, ocet jabłkowy, olej/ oliwa
Buraki kupuję ugotowane - można je dostać w większości marketów a na pewno można je na targu. Idealne rozwiązanie na zabiegane dni. Kupione w markecie są zafoliowane więc spokojnie mogą poleżeć w lodówce kilka tygodni.
Buraczki należy obrać i pokroić w równą kostkę.
Przełożyć do miski. Dodać odrobinę soli, cukru, skropić octem oraz oliwą i wymieszać.
Następnie odstawić na 10-15 minut do przegryzienia się smaków i ewentualnie jeszcze doprawić, do uzyskania lekko słodkiego i lekko kwaśnego smaku.
Smacznego:-)
Składniki na 2 osoby:
2 średniej wielkości czerwone burakisól, cukier, ocet jabłkowy, olej/ oliwa
Buraki kupuję ugotowane - można je dostać w większości marketów a na pewno można je na targu. Idealne rozwiązanie na zabiegane dni. Kupione w markecie są zafoliowane więc spokojnie mogą poleżeć w lodówce kilka tygodni.
Buraczki należy obrać i pokroić w równą kostkę.
Przełożyć do miski. Dodać odrobinę soli, cukru, skropić octem oraz oliwą i wymieszać.
Następnie odstawić na 10-15 minut do przegryzienia się smaków i ewentualnie jeszcze doprawić, do uzyskania lekko słodkiego i lekko kwaśnego smaku.
Smacznego:-)
Idealne! https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/27/dorsz-w-migdalach-z-sosem-winnym/
OdpowiedzUsuń