Doskonały dodatek do obiadu, w szczególności do wszelkiego rodzaju kotletów, pulpetów, itp.
Słodkawa a jednocześnie kwaskowata i orzeźwiająca.
Trzeba tylko mieć ugotowane lub uparowane buraki i zrobienie jej zajmie chwileczkę. A gotowane czerwone buraki można bez problemu zakupić w markecie lub na targu
1 duże jabłko - najlepiej winne
1 mała cebula sałatkowa
sos: 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego, 3 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz, szczypta cukru
Buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jabłko (można obrać) również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podobnie postąpić z cebulą.
Zrobić sos - dobrze wymieszać wszystkie składniki.
Dodać do startych buraków, wymieszać i, w razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego:-)
Słodkawa a jednocześnie kwaskowata i orzeźwiająca.
Trzeba tylko mieć ugotowane lub uparowane buraki i zrobienie jej zajmie chwileczkę. A gotowane czerwone buraki można bez problemu zakupić w markecie lub na targu
Składniki:
2 duże buraki - ugotowane lub uparowane1 duże jabłko - najlepiej winne
1 mała cebula sałatkowa
sos: 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego, 3 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz, szczypta cukru
Buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jabłko (można obrać) również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podobnie postąpić z cebulą.
Zrobić sos - dobrze wymieszać wszystkie składniki.
Dodać do startych buraków, wymieszać i, w razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego:-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.