Danie bardzo proste i szybkie - właściwie szybsze niż zasmażane buraczki czy marchewka.
A smak naprawdę fajny.
No i trochę inny dodatek do mięsa...
łyżka smalcu - moim zdaniem do kapusty smalec pasuje lepiej niż olej
2 szczypty kminku mielonego
sól, pieprz
Kapustę poszatkować na grube kawałki - ok 1-2 cm wielkości.
Wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zeszkli.
Należy smażyć pod przykryciem, wtedy ładnie się udusi.
Dodać przyprawy i poddusić jeszcze chwilę.
Podawać na ciepło.
Idealnie smakuje z tradycyjnym schabowym i ziemniaczkami jak również jako oddzielne danie.
Smacznego:-)
A smak naprawdę fajny.
No i trochę inny dodatek do mięsa...
Składniki:
kapusta biała - ok. 1/4 główkiłyżka smalcu - moim zdaniem do kapusty smalec pasuje lepiej niż olej
2 szczypty kminku mielonego
sól, pieprz
Kapustę poszatkować na grube kawałki - ok 1-2 cm wielkości.
Wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz i smażyć aż się zeszkli.
Należy smażyć pod przykryciem, wtedy ładnie się udusi.
Dodać przyprawy i poddusić jeszcze chwilę.
Podawać na ciepło.
Idealnie smakuje z tradycyjnym schabowym i ziemniaczkami jak również jako oddzielne danie.
Smacznego:-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.