Ostatnio pojawiła się potrzeba zrobienia biszkoptu więc skonstruowałam własną mieszankę bezglutenowej mąki biszkoptowej.
Wiem, że można kupić gotową mieszankę biszkoptową... Ale wiem też, że składają się one wyłącznie ze skrobii. A zależało mi na mieszance, która będzie zawierała jakieś składniki odżywcze...
Sprawdziłam swoją mieszankę w biszkopcie do tortu i dała radę:-)
200 g skrobi ziemniaczanej
200 g skrobi pszennej bezglutenowej
400 g mąki kukurydzianej
4 łyżeczki gumy guar
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i korzystać do woli:-)
Wiem, że można kupić gotową mieszankę biszkoptową... Ale wiem też, że składają się one wyłącznie ze skrobii. A zależało mi na mieszance, która będzie zawierała jakieś składniki odżywcze...
Sprawdziłam swoją mieszankę w biszkopcie do tortu i dała radę:-)
Składniki:
200 g skrobi kukurydzianej200 g skrobi ziemniaczanej
200 g skrobi pszennej bezglutenowej
400 g mąki kukurydzianej
4 łyżeczki gumy guar
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i korzystać do woli:-)
To był najlepszy tort jaki jadłam w całym swoim życiu. :)
OdpowiedzUsuńNo weź, bo się zaczerwienię:-)
OdpowiedzUsuń