wtorek, 24 maja 2016

Mąka bezglutenowa biszkoptowa

Ostatnio pojawiła się potrzeba zrobienia biszkoptu więc skonstruowałam własną mieszankę bezglutenowej mąki biszkoptowej.
Wiem, że można kupić gotową mieszankę biszkoptową... Ale wiem też, że składają się one wyłącznie ze skrobii. A zależało mi na mieszance, która będzie zawierała jakieś składniki odżywcze...
Sprawdziłam swoją mieszankę w biszkopcie do tortu i dała radę:-)


Składniki:

200 g skrobi kukurydzianej
200 g skrobi ziemniaczanej
200 g skrobi pszennej bezglutenowej
400 g mąki kukurydzianej
4 łyżeczki gumy guar

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i korzystać do woli:-)

2 komentarze:

  1. To był najlepszy tort jaki jadłam w całym swoim życiu. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No weź, bo się zaczerwienię:-)

    OdpowiedzUsuń

Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...