wtorek, 8 marca 2016

Własna mąka bezglutenowa - jaglana


Ostatnio testowałam nową mieszankę mąki bezglutenowej - jaglaną. 
Jestem nią zachwycona....
Wyroby wychodzą smaczniejsze niż na gryczanej. Szczególnie w ciastach, które stają się delikatniejsze.

Chociaż sama mieszanka mąki różni się od gryczanej jedynie jednym składnikiem to jednak postanowiłam założyć dla niej odrębnego posta. 
Poniżej podaję przepis na mieszankę bezglutenowej mąki jaglanej.

Składniki:

200 g skrobi kukurydzianej - biała, podobna do mąki ziemniaczanej
200 g mąki jaglanej,
300 g mąki ryżowej jasnej
300 g skrobi ziemniaczanej
4 łyżeczki gumy guar

Polecam:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...